Taliban-angreb mod politi og hær dræber 12 i Afghanistan

Taliban står bag flere angreb på politi og soldater. Nato undersøger muligt fejlbombardement af politifolk.

Amerikanske tropper ved Afghan National Army (ANA) Base, Afghanistan, 7. august 2018. Fold sammen
Læs mere
Foto: OMAR SOBHANI

Taliban-bevægelsen i Afghanistan har rettet en række angreb mod afghanske sikkerhedsstyrker. Kampene har kostet 12 mennesker livet.

Blandt dødsofrene er fire kvinder, der blev fanget i krydsilden mellem soldater og oprørere. Desuden er fire børn såret.

Det oplyser afghanske embedsmænd tirsdag.

Samtidig har et luftangreb fra Nato ved en fejl dræbt ni politifolk. Det siger en talsmand for Afghanistans indenrigsministerium. 14 andre politifolk blev såret.

Generalløjtnant Martin O'Donnell, som er en af Natos talsmænd i Afghanistan, bekræfter, at kampfly fra Nato-styrken har foretaget luftangreb til støtte for afghanske styrker i Azrah-distriktet i provinsen Logar.

»Vi er opmærksomme på varierende og ubekræftede rapporter og er ved at undersøge sagen nærmere,« siger Nato-talsmanden.

Det første af Talibans angreb mandag aften fandt sted i den vestlige Farah-provins. Her blev fire soldater dræbt og seks såret.

I den østlige Logar-provins blev fire kvinder dræbt og fire børn såret af skud. Et medlem af provinsrådet siger, at en undersøgelse nu skal fastslå, hvilken side de dræbende skud blev affyret fra.

Fire politifolk blev dræbt og fem såret i et angreb i den østlige Ghazni-provins.

Også et andet sted i Logar-provinsen angreb Taliban politiet, men her er det ikke umiddelbart klart, om der er dræbte eller sårede.

Alle angreb blev indledt mandag aften og varede i nogle tilfælde et stykke ind i natten.

Flere talibanere er dræbt, oplyser afghanske myndigheder i de enkelte provinser. Der er ikke umiddelbart nogen kommentar fra den militante bevægelse.

/ritzau/AP