Taliban: Alt for tidligt at genoptage samtaler med USA

Den militante bevægelse Taliban ser ikke ud til at være enig med Donald Trump i, at samtaler genoptages.

Arkivfoto: Det er »alt for tidligt« for den militante bevægelse Taliban at tale om at genoptage samtaler med USA. Fold sammen
Læs mere
Foto: YURI GRIPAS

Det er »alt for tidligt« for den militante bevægelse Taliban at tale om mulige nye forhandlinger med USA og Afghanistan.

Det skriver bevægelsens officielle talsmand, Zabiullah Mujahid, i en WhatsApp-besked til nyhedsbureauet AFP.

»Lige nu er det alt for tidligt at snakke om genoptagelsen af samtaler. Vi kommer med en officiel reaktion senere,« skriver talsmanden.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, annoncerede ellers torsdag, at USA og Afghanistan har genoptaget forhandlingerne med Taliban.

I september kaldte Trump forhandlinger med Taliban-bevægelsen i Afghanistan for »døde«. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Men torsdag sagde han, at han ønsker at indgå en aftale med Taliban, og at han tror, at Taliban også ønsker en våbenhvile.

»Taliban ønsker at lave en aftale, og vi mødes med dem, og vi har fortalt dem, at der skal være en våbenhvile, og de har ikke ønsket en våbenhvile, men nu ønsker de at lave en våbenhvile,« sagde han ifølge AFP.

Ledere fra Taliban har over for Reuters bekræftet, at gruppen har mødtes med højtstående amerikanske embedsmænd i Doha siden sidste weekend.

Taliban oplyser, at der snart vil blive påbegyndt en formel fredsforhandling.

Under Trumps besøg, som blev afholdt i anledning af den amerikanske højtid thanksgiving, hjalp Trump blandt andet med at servere kalkun for soldaterne.

Soldaterne fik samtidig mulighed for et billede med præsidenten. Det skriver Reuters, der var til stedet under besøget.

I alt var præsidenten på besøg på luftbasen Bagram i 2,5 time. Undervejs nåede han også at mødes med Afghanistans præsident, Ashraf Ghani.

/ritzau/