Talebans angreb i Kabul nedkæmpet

11 afghanere er dræbt, heraf seks militante, efter Taleban angreb Natos hovedkvarter og USA's ambassade.

De afghanske sikkerhedsstyrker, Kabuls politi og ISAF-styrkerne har været på hårdt arbejde det seneste døgn, da Taleban i går angreb flere bygninger, der huser NATOs hovedkvarter i Kabul, den amerikanske ambassade og den afghanske efterretningstjeneste. Selvmordsbombere var også på vej til lufthavnen, hvor mindst en blev skudt, før han nåede at udløse sin bombe. Fold sammen
Læs mere
Foto: MASSOUD HOSSAINI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Afghanske og udenlandske soldater har dræbt de sidste to Taleban-krigere, der deltog i et omfattende angreb i Afghanistans hovedstad, Kabul.

Dermed er 19 timers belejring slut, siger en talsmand for det afghanske indenrigsministerium.

- De sidste angribere er døde og kampene er ovre. Der var seks terrorister i bygningen, og de er alle døde, siger talsmanden, Siddiq Siddiqi.

Kampene har kostet 11 afghanere livet, heriblandt seks militante og tre børn. Seks udenlandske soldater fra Natos Isaf-styrke er såret, siger en talsmand for koalitionen.

Angrebene var målrettet den amerikanske ambassade, Natos hovedkvarter og en række andre mål i en del af Kabul, hvor sikkerhedsberedskabet er højest.

Urolighederne begyndte tirsdag, da Taleban angreb med selvmordsbomber flere steder i Kabul. Derpå kom det til skudvekslinger mellem de militante og sikkerhedsstyrker, som fortsatte kampene natten igennem.

Kampene var koncentreret omkring et højhus, hvor de militante havde forskanset sig.

Bygningen, som endnu ikke er færdigbygget, ligger ved siden af Hotel Mariott og en militærkaserne.

/ritzau/AFP

INFOshop: Danskerne i krig