Taleban tager skylden for dødeligt angreb i Afghanistan

Den afghanske præsident raser mod Pakistan, som han beskylder for ikke at gøre nok for at forhindre terroristiske kræfter i at slå til på afghansk jord.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

AFGHANISTAN: 20 afghanske soldater har i weekenden mistet livet, efter at Taleban har stormet en militærpost nær grænsen til Pakistan.

Angrebet, som er det mest dødelige i det uroplagede land i flere måneder, har fået den afghanske præsident, Hamid Karzai, til at aflyse en forestående rejse til Sri Lanka, og han har rettet sin vrede mod nabolandet Pakistan, som den afghanske regering beskylder for ikke at gøre nok for at »eliminere terrorrederne i andet«.

»Præsident Karzai minder endnu en gang Pakistans regering om, at terrorisme er en alvorlig trussel mod begge lande og kræver, at Pakistan samarbejder seriøst og dedikeret med den afghanske regering,« udtaler Karzais kontor i en pressemeddelelse.

De to lande beskylder ifølge nyhedsbureauet AFP ofte hinanden for at støtte militante angreb inden for hinandens grænser. For et par dage siden var det pakistanerne, som rasede mod den afghanske regering, efter at 23 af landets paramilitære soldater var døde på afghansk jord.

Ifølge AFP er der i Afghanistan forlydender om, at de ansvarlige for angrebet på soldaterne fik hjælp af personer i det afghanske militær, men rygtet er ikke bekræftet. Heller ikke af Taleban, som officielt har påtaget sig skylden for de mange drab og bortførelsen af syv personer i forbindelse med angrebet.

Taleban har mange liv på samvittigheden i Afghanistan, men har ifølge AFP skruet op for omfanget af angreb, der kræver et større og større antal liv. Den militante bevægelse bruger ofte selvmordsbomber efterfulgt af bevæbnede personer, der stormer et område, som et effektivt middel til at dræbe mange ad gangen.