Taleban tager ansvaret for angreb på lufthavn

Mindst 25 mennesker er blevet dræbt. Det kan åbne op for en hidtil uset militæroffensiv mod gruppen i den nordvestlige del af landet.

Fly nær beskadigede bygninger ved Jinnah International Airport i Karachi. Fold sammen
Læs mere
Foto: ATHAR HUSSAIN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

PAKISTAN: Udsigten til en fredsaftale mellem Pakistans regering og Taleban hænger i en tynd tråd, efter den militante gruppe tirsdag har taget ansvaret for et angreb på et militært akademi ved lufthavnen i storbyen Karachi.

Inden da havde det pakistanske militær gennemført en række dødbringende luftangreb på ni forskellige stammeområder i den nordvestlige del af landet, hvor Taleban står stærkt. Mindst 25 personer blev i den forbindelse dræbt, oplyser BBC.

»Ni terroristgemmesteder blev ødelagt under et tidligt militært angreb i nærheden af den pakistansk-afghanske grænse,« fortæller en talsmand for militæret.

Også angrebet på lufthavnen endte blodigt. Mindst 30 mennesker mistede livet, mens et ukendt antal personer blev såret.

Under angrebet blev alle flyvninger ind og ud af lufthavnen kortvarigt suspenderet, mens politi og soldater fik situationen under kontrol.

De fornyede spændinger betyder, at enhver snak om fredsforhandlinger mellem Taleban i Pakistan og premierminister Nawaz Sharif ser ud til at forstumme. I stedet spekuleres der ifølge Reuters nu i, om angrebet ved lufthavnen giver den pakistanske hær anledning til at indlede en større offensiv mod regionen Nordwaziristan, hvor Taleban, som har en tæt tilknytning til al-Qaeda, har base.

Det pakistanske luftvåben har periodisk gennemført korte angreb på Taleban i den lovløse region i de eneste måneder, men har endnu ikke gennemført en større offensiv.

Det semi-autonome område langs grænsen til Afghanistan har aldrig været bragt under fuldstændig kontrol af nogle landes regeringer.