Taleban tager ansvar for skuddrama i USA

Det skuddrama, der i går dræbte 13 mennesker i delstaten New York i USA, var udført af Taleban, siger den militante bevægelses leder i Pakistan.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den militante leder af Taleban i Pakistan, Baitullah Mehsud, har taget ansvaret for det skuddrama i USA, der i går kostede 13 mennesker livet på et indvandrercenter i byen Binghamton i delstaten New York.

- Jeg tager ansvaret. Det var mine mænd. Jeg gav dem ordre til at reagere på amerikanske angreb med førerløse fly, siger Mehsud i dag over telefonen til nyhedsbureauet Reuters.

Angrebet på indvandrercentret fandt sted i går eftermiddag dansk tid, da en riffelbevæbnet trængte ind i centret og skød vildt omkring sig. Efter nogen tids politibelejring af bygningen skød og dræbte manden angiveligt sig selv.

Flere medier rapporterede efterfølgende, at gerningsmanden havde vietnamesisk baggrund, ligesom flere af de personer, der befandt sig i bygningen, også var af vietnamesisk oprindelse.

Amerikanske militærenheder har gennem længere tid anvendt førerløse fly i kampen mod militante muslimer, der holder til i bjergrige områder i Pakistan tæt på grænsen til Afghanistan.

Senest blev 13 mennesker dræbt, heriblandt flere militante, da et førerløst amerikansk fly her til morgen skød mod en bygning i Pakistan nær den afghanske grænse.

/ritzau/Reuters