Taleban: I skal føle vores smerte

Det er bevidst, at Taleban tirsdag har angrebet en skole i Pakistan og angiveligt skudt og dræbt tæt på 100 elever. De vil gengælde Pakistans angreb mod deres familier, forklarer militsen.

Pakistanske soldater flytter et af ligene efter massakren. Fold sammen
Læs mere
Foto: ARSHAD ARBAB
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

PAKISTAN: I omegnen af 100 meldes dræbt - heraf 84 elever - på en skole i Peshawar i Pakistan, hvor Taleban tirsdag har udført et af de blodigste angreb i nyere tid.

Og valget af skolen, og dermed sandsynligheden for at dræbe helt unge børn under ildkampene, var bevidst, meddeler Taleban i en udtalelse.

»Vi angreb skolen, fordi hæren (den pakistanske, red.) angriber vores familier. Vi vil have dem til at føle vores smerte,« siger Taleban i udtalelsen ifølge Reuters.

Skolen bliver drevet af det pakistanske militær, og selvom Taleban tidligere tirsdag forsikrede om, at man ikke ville forvolde skade mod børnene, forlyder de seneste dødstal ifølge den pakistanske avis Dawn på, at 84 yngre elever skulle være blevet dræbt under tirsdagens angreb.

Det var fem-seks Taleban-krigere, der angreb skolen tirsdag middag lokal tid, og ifølge Taleban selv bar flere af dem tunge eksplosiver. Internationale medier skriver, at flere af terroristerne har sprængt sig selv i luften, og at der fortsat er flere af skoleeleverne, der bliver holdt som gidsler på skolen.

Det anslås, at op mod 500 elever og lærere opholdt sig på skolen, da angrebet startede tidligere tirsdag.

Det pakistanske militær er massivt tilstede ved området omkring skolen, og det forlyder, at man planlægger en større militæroperation.