Taleban har halshugget polsk ingeniør

En Talebangruppe i Pakistan har udsendt en video, der viser den polske ingeniør Piotr Stanczak blive henrettet. Det er første gang siden 2002, at en gidselhenrettelse finder sted i Pakistan.

Piotr Stanczak, der den 28. september sidste år blev taget til fange af en Taleban-gruppe i Pakistan, er blevet henrettet af sine tilfangetagere. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En polsk ingeniør er blevet halshugget af Taleban i Pakistan, skriver New York Times.

Henrettelsen fandt angiveligt sted i fredags som følge af, at den pakistanske regering ikke efterkom talebanernes krav om at løslade en gruppe på 26 fængslede Taleban-medlemmer.

Stanczak har været holdt tilfangetaget af en Talebangruppe siden september sidste år.

Ifølge avisen modtag en korrespondent fra nyhedsbureauet AFP i går en video, der viser halshugningen af den polske ingeniør Piotr Stanczak.

Videoen viser den polske ingeniør siddende på gulvet flankeret af to hætteklædte mænd. En tredje mand, der ikke er med på billedet, taler til Piotr Stanczak, inden tre andre mænd træder ind i billedet og foretager halshugningen.

Efterfølgende henvender en af de hætteklædte mand sig til kameraet og anklager Pakistan for henrettelsen, da de ikke har efterkommet de fremsatte krav om løsladelse.

Første henrettelse siden 2002
Den pakistanske indenrigsminister Shahidullah Baig har meddelt, at man kender til videoen og i øjeblikket efterforsker i sagen.

En talsmand fra Taleban udtalte sig i lørdags om henrettelsen, som endnu ikke er blevet bekræftet. Den polske ambassade i Islamabad har dog erkendt, at manden på billederne formentlig er Stanczak.

Det er første gang siden 2002, at der finder en gidselhenrettelse sted i Pakistan. Dengang var det Wall Street Journal-journalisten Daniel Pearl, der efter en uges fangenskab blev halshugget af en pakistansk Taleban-gruppe.

Der har de seneste måneder været en stigning i overgreb mod udlændinge i Pakistan.

For en uge siden blev den amerikanske FN-repræsentant John Solecki taget som gidsel i Baluchistan-provinsen. En gruppe, der kalder sig Baluchistan Liberation United Front har taget ansvar for tilfangetagelsen af Solecki.