Tåregas hænger igen tungt over Hongkong efter nye protester

Demonstrationer mod upopulær regering fortsætter i Hongkong natten til søndag. Titusinder på gaden lørdag.

Begivenhederne tog fart ved nitiden lørdag aften i Hongkong. Ad flere omgange blev der fyret tåregas mod demonstranter, der er rasende over en lov om udlevering. Kim Kyung-Hoon/Reuters Fold sammen
Læs mere

Hongkong. Politiet i Hongkong affyrer natten til søndag flere runder med tåregas under sammenstød med sortklædte aktivister i bydelen Kowloon.

Det sker efter en dag, hvor den tidligere britiske koloni har oplevet nye store demonstrationer mod den prokinesiske regering.

Politiet holdt sig på afstand, da titusinder af byens borgere lørdag eftermiddag lokal tid gik i optog gennem byens populære butiksgader i Mong Kok.

Men flere hundrede betjente var tilbage på gaden ved nitiden om aften. De var klædt i kampuniformer, og de blev mødt med tilråb af demonstranterne, som blev trængt tilbage.

Ved midnatstid i beboelsesområdet Wong Tai Sin kastede aktivisterne paraplyer og andre objekter mod politiet, som i første omgang svarede igen med peberspray og siden tåregas.

Under hele aftenen i Kowloon gjorde politiet front mod demonstranterne, som hver gang trak sig tilbage og omgrupperede sig.

De sidste mange ugers demonstrationer har været rettet mod en kontroversiel lov, som ville gøre det muligt at udlevere borgere fra Hongkong til retsforfølgelse i Kina.

Storbritannien trak sig i 1997 ud af Hongkong og overgav formelt bystaten til Kina. Men det er sket med den klausul, at Hongkong skal være autonom og bestemme sin egen styreform frem til 2047.

/ritzau/Reuters