Syvårig dreng død under Dorian-orkanen: Se videoer af de voldsomme ødelæggelse

Det første offer for orkanen på Bahamas er blevet identificeret som en syvårig dreng, der er duknet i de massive vandmængder. Orkanen Dorian hærger fortsat over Bahamas.

Orkanen Dorian er en af de værste nogensinde. Fold sammen
Læs mere
Foto: NOAA/NESDIS/STAR GOES HANDOUT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Orkanen Dorian hærger fortsat over den caribiske østat Bahamas.

Da Dorian søndag aften klokken 18.40 for første gang ramte Bahamas ved Elbow Cay på østsiden af Abacos Islands, blæste det ifølge National Hurricane Center med 82 meter per sekund i middelvinden, mens vindstødene var oppe på 100 meter per sekund - eller det, der svarer til 360 kilometer i timen.

Kun én gang tidligere har en tropisk orkan i Atlanterhavet og Caribien ramt land med præcis samme styrke.

Indtil videre har orkanen forårsaget enorme ødelæggelser på de to nordlige øer Abaco og Grand Bahama, oplyser Røde Kors på baggrund af foreløbige vurderinger af skadernes omfang.

Mandag middag lød meldingen, at 13.000 huse er blevet ødelagt på de to øer. Mindst en million mennesker er blevet evakueret i staterne nord for Florida, hvor orkanen sandsynligvis vil ramme inden for de næste par døgn.

Der er kun sluppet ganske få billeder ud fra den del af Bahamas, hvor orkanen har hærget mest.

Ifølge CNN er mere end 1000 fly til og fra USA aflyst som følge af orkanen. Adskillige personer meldes døde på Abaco Island i Bahamas, fortæller Darren Genfield, der er udenrigsminister i Bahamas til CNN.

»Vi har fået meldinger om lig, som er blevet set. Vi kan ikke bekræfte meldingerne, før vi ser det med vores egne øjne,« siger han ifølge CNN.

The Bahamas Press har dog allerede navngivet det første offer. Han hed Lachino Mcintosh og blev syv år gammel. Drengen druknede, da hans familie forsøgte at vende tilbage til deres hjem på Abaco Island. Hans søster er fortsat savnet.

Mandag eftermiddag er Dorian blevet nedgraderet fra en kategori 5-orkan til en kategori 4-orkan, efter den hen over det nordlige Bahamas har mistet lidt af sin kraft., oplyser National Hurricane Center.

Centeret advarer dog fortsat mod orkanen, som lige nu har en middelvind på lige under 70 meter per sekund rundt om sit øje.

Okanen har hele mandagen ligget næsten stille over Bahamas og bevæger sig fortsat mod vest med kun to kilometer i timen.

Nedenfor ses flere videoer af ødelæggelserne efter Dorian.