Syv personer er anholdt efter masseskyderi og overfald i Stockholm

To personer blev fundet skudramt og en tredje overfaldet, da politi blev kaldt ud til skyderi i Stockholm.

Arkivfoto. Politiet i Stockholm har anholdt syv personer, som mistænkes for at have taget del i et skyderi sent onsdag aften i den sydlige del af den svenske hovedstad. Fold sammen
Læs mere
Foto: Johan Nilsson/TT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politiet i Stockholm har anholdt syv personer, som mistænkes for at have taget del i et skyderi sent onsdag aften i den sydlige del af den svenske hovedstad.

Mindst tre personer kom så alvorligt til skade i forbindelse med skyderiet, at de i ambulancer blev bragt til et hospital.

Politiet modtog kort efter klokken 23 alarmopkald fra borgere, der havde hørt skud blive affyret i området Bagarmossen.

Da patruljer ankom til stedet, fandt de to personer, som var ramt af skud i benene. Desuden fandt politiet en tredje person, som var blevet overfaldet, oplyser Per Fahlström, der er pressetalsmand ved politiet i Stockholm.

Politiet kan torsdag morgen ikke sige noget om de tre personers tilstand. Der er heller ingen oplysninger om de syv, der er tilbageholdt.

Et større antal personer var ifølge politiet indblandet i skyderiet, og der er meldinger om, at de involverede jagtede hinanden i området, samtidig med at de affyrede skud.

»Jeg har ingen informationer om, hvor mange personer, der var indblandet, men det lader til, at der har været en form for slagsmål,« siger Per Fahlström.

Ifølge Per Fahlström har flere vidner fra episoden meldt sig. Deres udsagn bliver torsdag noteret. Indtil politiet har haft mulighed for at stykke et forløb sammen, ønsker det ikke at komme med flere detaljer.

»Vi kender ikke baggrunden endnu. Det vil efterforskningen vise,« siger Per Fahlström.

Svensk politis teknikere har i nattens mørke foretaget tekniske undersøgelser i området. Omkring klokken seks torsdag morgen var de færdige, og afspærringer blev hævet.

I første omgang ser politiet sagen som et mordforsøg. Da det er tidligt i efterforskningen, kan det dog ændre sig.

Skudepisoden var ikke den eneste i Stockholm-området onsdag aften. Kort før midnat rykkede politiet ud nord for Stockholm til en kvinde i 20'erne med skudskader i skulderen.

/ritzau/TT