Syv hospitaler og klinikker ødelagt på en måned i Syrien

Medicinske faciliteter bliver bombet systematisk i Idlib-provinsen, lyder det fra oprørerne.

Læs mere
Fold sammen

Damaskus. Den seneste måned har medicinske klinikker og hospitaler i den oprørskontrollerede Idlib-provins i Syrien været mål for adskillige angreb.

Syv klinikker og hospitaler er blevet ødelagt af det syriske regime, der støttes af blandt andre Rusland, hævder medarbejdere fra områdets hospitaler.

- I april blev hospitaler i den sydlige del af Idlib-provinsen systematisk ramt, siger Abdel Hamid Dabbak, der leder et hospital i Idlib på en pressekonference.

På pressekonferencen nævner han de syv hospitaler, herunder en gynækologisk klinik, der nu er sat ud af drift.

Ifølge Dabbak er arbejdet med at genåbne klinikkerne i gang, men "krigsflyene er stadig over os, og bombardementerne fortsætter".

Monzer Khalil, en doktor der arbejder i oprørernes sundhedsadministration, siger samtidig, at situationen går ud over de civile.

- Situationen bliver værre, og befolkningen lider ... det er særligt et problem for babyer, fordi vi er ved at løbe tør for kuvøser, siger han.

Ifølge Khalil er tre andre hospitaler i provinsen Hama også blevet bombet.

Idlib er kontrolleret af forskellige oprørsgrupper, herunder en gruppe der er knyttet til al-Qaeda.

Området bliver ofte bombet af syriske og russiske fly.

En AFP-korrespondent, der er i Idlib-provinsen, har set massive ødelæggelser på flere hospitaler, hvor udstyr er blevet ødelagt og afdelinger er fyldt med murbrokker.

Ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) er Syrien det farligste land at arbejde i for læger og medicinsk personale.

Hundredvis af medicinske faciliteter er blevet ødelagt i den seks år lange krig, der har kostet mere end 320.000 personer livet.

/ritzau/AFP