Syv dræbt i tempel-skyderi i Wisconsin

Politiet har skudt og dræbt en mand i et tempel ved Milwaukee, hvor mindst tre andre er blevet såret. Men det vides endnu ikke, om flere gerningsmænd gemmer sig i templet.

Foto: TANNEN MAURY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Seks tempelgæster og en bevæbnet mand er blevet dræbt under skuddramaet ved et Sikh-tempel i byen Oak Creek ved Milwaukee i staten Wisconsin. Det oplyser Bradley Wentlandt, der er politichef i det nærliggende distrikt Greenfield, ifølge CNNDen bevæbnede mand, der beskrives som en hvid mand i 30erne, skød ifølge CNN mod en betjent, der blev såret, men var i stand til at besvare ilden.En særlig indsatsgruppe fra politiet har hentet ofre ud af Sikh-templet og er ved at finkæmme det for at finde ud af, om der er flere gerningsmænd. Og om der er flere ofre eller gidsler.

- Der er stadig en situation, siger Bradley Wentlandt.

Kort før klokken 11 lokal tid gik en bevæbnet mand op mod templet, hvor han første skød en person udenfor for derefter at gå ind i templet og åbne ild. Det er stadig uklart, præcist hvor mange personer der er blevet skudt. Meldingerne varierer fra tre til 20 skudofre.

En af de personer, der var mødt op til messen, der skulle begynde klokken 11, har skrevet til en reporter på Milwaukee-Wisconsin Journal Sentinel, at der var op mod 30 ofre.

Andre medier skriver, at en gerningsmand har forskanset sig i templet, og at han har taget gidsler.

Ven Boba Ri, der er med i templets bestyrelse, har kommunikeret med nogle af personerne i templet. Og de har ingen idé om, hvad motivet kan være.

- Det må være en »hate crime«. Det er ikke en person indefra, siger Ven Boba Ri ifølge Milwaukee-Wisconsin Journal Sentinel.

Da skyderiet begyndte, forsøgte nogle af de voksne at bringe børnene i sikkerhed i kælderen. Og nogle af tempel-gæsterne skulle have skrevet til pårørende, at de ikke vil kontaktes, da de gemmer sig.