Syriske styrker går i offensiv mod Tyrkiet i kurdisk enklave

Tyrkiet har ifølge syrisk stats-tv svaret igen med bomber på regeringstro soldaters indtog i Afrin.

Syrisk stats-tv rapporterer, at regeringstro soldater er på vej ind i Afrin, hvor de vil tilslutte sig modstanden mod Tyrkiets aggression. Reuters/Abdalrhman Ismail/arkiv Fold sammen
Læs mere

En konflikt optrappes tilsyneladende i den kurdiske enklave Afrin i det nordøstlige Syrien, hvor Tyrkiet de seneste uger har været i offensiv.

Soldater, som støtter Syriens præsident, Bashar al-Assad, har sat kurs mod området.

Stats-tv viser omkring 20 køretøjer med store maskingeværer, som triller ind i Afrin ved landsbyen Nubul, rapporterer nyhedsbureauet AP.

Umiddelbart efter har stats-tv meddelt, at Tyrkiet bomber de syriske styrker.

Det er ikke bekræftet af Tyrkiet, som dog har truet med netop denne reaktion, hvis den syriske regeringshær skulle nærme sig.

Journalister flygter fra området, skriver det amerikanske nyhedsbureau AP.

Syriske soldater svinger syriske slag fra deres køretøjer, da de passerer en kontrolpost, som tilsyneladende er kurdisk, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder (SOHR), som overvåger konflikten i Syrien via et netværk af kilder, bekræfter de regeringstro soldaters tilstedeværelse i Afrin ifølge nyhedsbureauet AFP.

»Hundredvis af soldater er kørt ind i Afrin tirsdag eftermiddag,« siger Rami Abdel Rahman, som driver SOHR fra England.

Syrisk stats-tv rapporterer, at soldaterne er gået ind i Afrin for at "tilslutte sig modstanden mod Tyrkiets aggression".

/ritzau/