Syriske oprørsgrupper er igen klar til forhandling med Assad

Den syriske opposition siger, at den er villig til at optage forhandlinger med Bashar Assads regime.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den syriske opposition udtaler, at den er villig til at genoptage fredsforhandlinger uden forhåndsbetingelser med Bashar al-Assads styre, siger Frankrigs udenrigsminister efter drøftelser i Paris med en række vestlige lande, deriblandt USA, og repræsentanter for oprørsbevægelsen.

- Det er nødvendigt, at vi får fastslået betingelserne for en virkelig politisk overgangsperiode, og forhandlinger må genoptages på et klart grundlag inden for rammerne af FN-resolutionen, siger Frankrigs udenrigsminister, Jean-Marc Ayrault, med henvisning til en køreplan for en afslutning på den fem år lange krig i Syrien.

Den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, siger i Paris, at det syriske regime er skyldig i krigsforbrydelser og forbrydelser mod menneskeheden.

- Det syriske militærs konstante luftbombardementer af Aleppo er en forbrydelse mod menneskeheden, siger Kerry, som opfordrer Rusland til at få stoppet luftangrebene.

Amerikanske og russiske repræsentanter er samtidig samlet i Genève, hvor der ifølge planen skal føres forhandlinger med henblik på at få stoppet en "total og absolut ødelæggelse af Aleppo.

I mens fortsatte luftangreb mod oprøreres stadigt mindre enklave i storbyen Aleppo.

En korrespondent fra AFP i det vestlige Aleppo siger, at der lørdag hørtes fly cirkle over den østlige del af byen, mens bombardementer og beskydninger fortsatte.

På mindre end en måned har Syriens militær sammen med allierede militser indtaget omkring 895 procent af det østlige Aleppo, som oprørsgrupper har haft kontrol over siden 2012.

Hæren indtog i sidste uge den gamle bydel som led i en storoffensiv.

- Dette er det største nederlag for oppositionen i Aleppo siden 2012, har Rami Abdulrahman, som leder Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, fastslået flere gange om udviklingen i den syriske storby.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der har hovedkvarter i London, overvåger udviklingen i den syriske konflikt via netværk en lang række steder i landet.

Gruppen er en af de mest citerede kilder i forbindelse med udviklingen i krigen.

/ritzau/Reuters