Syriske mortergranater rammer israelsk bosættelse

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

ISRAEL: Mortergranater affyret fra det borgerkrigshærgede Syrien ramte tirsdag de israelsk-besatte Golan-højder og forårsagede flere naturbrande, skriver nyhedsbureauet AFP.

Mortergranaterne ramte, som syriske oprørere og regimestyrker sloges nær Quneitra-provinsen i det sydvestlige Syrien, der grænser op til Golan-højderne, som Israel besatte i 1967. Adskillige israelske kampvogne er udstationeret i området, skriver nyhedsbureauet.

En talskvinde fra den israelske hær bekræfter, at »adskillige mortergranater affyret fra Syrien eksploderede i det nordlige Golan« uden at forårsage tab.

Ifølge talskvinden er der efter alt at dømme tale om vildfarne mortergranater, der ikke bevidst var rettet mod israelske positioner.

Sent tirsdag blev israelske soldater imidlertid beskudt på grænsen til Syrien. Ingen af de israelske soldater blev dræbt, skriver AFP.

Situationen i Golan-højderne har været anspændt siden konflikten i Syrien brød ud for mere end to år siden, men hidtil har der kun været mindre sammenstød, når beskydninger eller mortergranater fra Syrien har ramt den israelske side, hvilket lejlighedsvis har fået israelsk respons.

Israel er teknisk set stadig i krig med Syrien, og har været det siden Seksdageskrigen i 1967, hvor Israel besatte Golan-højderne.

BNB