Syrisk uro tager til efter drengs død

11-årig dreng dræbt af tåregas i Syrien, hvor regeringsfjendtlige protester eskalerer.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tusindvis af prodemokratiske demonstranter trodsede mandag det syriske sikkerhedspoliti og gik på gaden i byen Daraa for fjerde dag i træk, mens protester spredte sig til flere andre byer, efter at en dreng er blevet dræbt af tåregas.

Menneskerettighedsaktivister og øjenvidner siger, at demonstrationerne mod Bashar al-Assads regime begyndte efter en begravelse af en aktivist dagen før.

- Der var et stort opbud af sikkerhedsstyrker, men tusindvis af demonstranter trodsede dem, siger et øjenvidne til AFP, efter at tidligere demonstrationer blev opløst med magt.

Daraa er uventet blevet nervecentret for antiregimeprotesterne, som finder sted dagligt. Mange nye demonstranter er kommet til, efter at en dreng døde efter at have indåndet tåregas. Han er det sjette dødsoffer siden fredag.

- Den 11-årige Munze Mumen al-Masalmah, der blev indlagt søndag, er død i dag, siger aktivister til AFP.

Soldater tog mandag opstilling ved indfaldsvejene til Daraa, hvor tusindvis af mennesker protesterede efter begravelsen af en 23-årig mand, der blev dræbt efter at have deltaget i en demonstration. De mange sørgende råbte på politisk frihed og kamp mod korruption.

Under demonstrationen søndag i Daraa, 100 kilometer syd for hovedstaden Damaskus, blev det regerende Baath-partis hovedkvarter brændt ned. Ifølge demonstranterne blev 100 såret under sammenstød med politi og soldater.

Menneskerettighedsorganisationen Human Rights Watch fordømmer de syriske myndigheders brug af vold.

- Den syriske regering har ikke haft nogen kvaler med at skyde sine egne borgere, der blot har sagt deres mening, konstaterer organisationen.

/ritzau/AFP