Syrisk regering: Massehængninger er falske nyheder

Det syriske justitsministerium kalder rapport fra Amnesty International om hængning for "fuldstændig falsk".

Arkivfoto: I rapporten beskrives forholdene i det berygtede Saydnaya-fængsel tæt på Syriens hovedstad, Damaskus, hvor op mod 50 fanger hver dag fra 2011 til 2015 blev slået og hængt i løbet af natten. Fold sammen
Læs mere
Foto: DELIL SOULEIMAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den syriske regering afviser pure indholdet i en ny Amnesty International-rapport.

Rapporten beskriver massehængninger af op mod 13.000 fanger i Syriens fængsler over en periode på fem år.

Men ifølge det syriske justitsministerium er rapporten ''fuldstændig falsk'' og kun sat i verden for at skade Syriens omdømme i verden.

I rapporten bliver forholdene i det berygtede Saydnaya-fængsel beskrevet. Fængslet ligger tæt på Syriens hovedstad, Damaskus.

Her blev op mod 50 fanger hver dag fra 2011 til 2015 ifølge Amnesty slået og hængt i løbet af natten.

Amnesty Internationals oplysninger peger på, at det primært er civile, der har protesteret imod præsident Bashar al-Assads regering, som er taget til fange og hængt i fængslet.

Rapporten er baseret på udsagn fra 84 tidligere fanger, ansatte og dommere i det syriske fængselssystem.

- Grusomhederne, der beskrives i denne rapport, afslører en skjult, afskyelig plan godkendt på højeste niveau i den syriske regering for at knuse enhver form for modstand, siger Lynn Maalouf, der er vicedirektør i Amnesty International.

Amnesty-rapporten udkom tirsdag. Det sker, kun to uger før en ny runde af fredsforhandlinger om krigen i Syrien finder sted i Genève i Schweiz.

- Disse nye informationer kan ikke ignoreres, når der skal forhandles om en ny fredsaftale i Genève. At stoppe denne slags grusomheder i de syriske fængsler bliver nødt til at være et punkt på dagsordenen, siger Lynn Maalouf.