Syrisk pilot: Mit fly blev skudt ned

Syrisk kampfly blev skudt ned, da det skulle bombe mål i det nordvestlige Syrien, skriver tyrkisk medie.

Et par mænd kigger nærmere på vraget af det syriske kampfly, der lørdag styrtede ned på den tyrkiske side af grænsen mellem Tyrkiet og Syrien. nu oplyser piloten ifølge et tyrkisk nyhedsbureau, at flyet blev skudt ned. Reuters/Reuters Tv Fold sammen
Læs mere

Ankara. Den syriske pilot, hvis fly styrtede ned i Tyrkiet lørdag, har oplyst til tyrkiske myndigheder, at flyet blev skudt ned.

Det skriver det tyrkiske nyhedsbureau Anadolu.

Ifølge piloten blev flyet skudt ned, da det var på vej ud for at bombe mål i landområder tæt på byen Idlib, der ligger i det nordvestlige Syrien.

Piloten formåede at redde sig ud af cockpittet og dale mod jorden i faldskærm, da flyet styrtede ned på den tyrkiske side af grænsen.

Den 56-årige syriske pilot blev fundet af et tyrkisk redningshold efter ni timers eftersøgning. Han modtager nu behandling på et hospital i Hatay-regionen i det sydlige Tyrkiet.

Billeder på tyrkisk tv viser, at sikkerheden er skærpet omkring hospitalet.

Den tyrkiske vicepremierminister Nurettin Canikli meddeler, at piloten har flere knoglebrud, men er uden for livsfare.

Piloten har ifølge Anadolu oplyst til tyrkiske myndigheder, at hans fly af typen MIG-23 var lettet fra kystbyen Latakia i Syrien.

Sent lørdag hævdede oprørsgruppen Ahrar al-Sham ifølge nyhedsbureauet dpa, at det havde skudt et fly af typen MIG-21 ned.

Hverken de syriske eller tyrkiske myndigheder har kommenteret den påstand.

Det er endnu uklart, hvorfor flyet styrtede ned. Tyrkiets premierminister, Binali Yildirim, nævnte lørdag, at det kunne skyldes vejrforholdene i området.

En kilde i den syriske hær oplyste til statsligt syrisk tv, at luftvåbnet havde mistet kontakten med flyet, men kilden nævnte ikke noget om en mulig årsag.

/ritzau/Reuters