Syrisk opposition vil forlade fredsproces efter angreb

Syriens styre vil ikke diskutere en overgangsregering, og derfor vil oppositionen forlade fredsproces.

Syriens opposition vil trække stikket fra de aktuelle FN-ledede fredsforhandlinger i Genève, oplyser et medlem af oppositionen High Negotiations Committee (HNC).

- En lille delegation er kommet til mødet for at bede ham (FN's mægler Staffan de Mistura, red.) om at sætte forhandlingerne i bero, indtil styret viser vilje til at overveje en politisk overgangsløsning og til at se på humanitære problemer, siger et medlem af delegationen.

Meldingen kommer mandag, da komitéen skulle fortsætte de indirekte forhandlinger med Staffan de Mistura i Schweiz, rapporterer nyhedsbureauet AFP.

En kamerafotograf fra nyhedsbureauet Reuters rapporterer fra Genève, at kun tre repræsentanter for oppositionen mødte op mandag.

Det skal ses i lyset af, at en delegation på 15 personer plejer at deltage i de indirekte forhandlinger.

En våbenstilstand i Syrien krænkes i øjeblikket af begge de stridende parter.

Mandag har syriske oprørere lanceret et omfattende angreb på regeringsstyrker i provinsen Latakia, ligesom oprørere har gjort væsentlige fremskridt i nærheden af Hama.

Det oplyser overvågningsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder ifølge Reuters.

Den offensiv sker i forlængelse af regeringshærens angreb flere steder i landet.

Søndag opfordrede netop oppositionen i Genève oprørerne til at svare igen på offensiven fra præsident Bashar al-Assads regeringsstyrker.

HNC beskylder styret i Damaskus for at overtræde aftalen om våbenstilstand, som de to ekstremistiske grupper Islamisk Stat og Nusrafronten ikke er del af.

/ritzau/