Syrisk markedsplads blev bombet tre gange: 53 dræbt

Angreb vendt mod markedsplads i byen Atareb skete i en såkaldt "sikker zone", hvor konflikt skal nedtrappes.

Antallet af dræbte ved et luftangreb mod en syrisk markedsplads er på mindst 53, deriblandt børn, oplyser overvågningsgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder. Angrebet skete i byen Atareb i en såkaldt de-eskaleringszone eller sikker zone. / AFP PHOTO / Zein Al RIFAI Fold sammen
Læs mere
Foto: ZEIN AL RIFAI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Beirut. Antallet af dræbte ved et luftangreb mod en syrisk markedsplads er på mindst 53, deriblandt børn, oplyser overvågningsgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

Angrebet skete i byen Atareb i en såkaldt de-eskaleringszone eller sikker zone. Her skal den væbnede konflikt trappes ned for at gøre det muligt at fordele nødhjælp og komme i gang med genopbygning.

De sikre zoner er aftalt i år af Syriens allierede - Rusland og Iran - samt Tyrkiet, der arbejder sammen med russerne, selv om landet er imod det syriske regime.

Overvågningsgruppen siger, at det ikke umiddelbart er klart, om angrebet blev udført af russiske fly eller af fly fra Syriens luftvåben.

Ifølge Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder blev markedspladsen bombet tre gange. Blandt de dræbte er fem børn og tre politifolk.

En fotograf, som har tilknytning til nyhedsbureauet AFP siger, at der er sket omfattende ødelæggelser på stedet. Murbrokker fra ødelagte huse dækker gaden, hvor panikslagne og sørgende civile hjælper de sårede.

Atareb ligger i den vestlige del af Aleppo provinsen.

I de i alt fire sikre zoner er volden taget noget af. Spredte kampe og bombeeksplosioner er der dog fortsat, og der er ikke kommet yderligere nødhjælp som planlagt.

Over 330.000 mennesker er blevet dræbt i Syrien siden konflikten brød ud i marts 2011 med regeringsfjendtlige demonstrationer i forbindelse med det arabiske forår.

/ritzau/AFP