Syriens oprørere lufter muligheden for et kompromis

Medlemmer af Syriens regerende parti kan tage del i landets politiske fremtid, hvis de ikke har blod på hænderne. Det fastslår de syriske oprørere, der nu skal beslutte, om de vil acceptere landets vicepræsident som Syriens midlertidige leder

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Syriens oprørere erklærer sig nu parate til at give nogle af det forhadte regimes folk en plads i landets politiske fremtid.

Ifølge den libanesiske avis, The Daily Star, er oprørerne rede til et kompromis med medlemmer af det regerende Baath-parti, men vel at mærke kun til de medlemmer, der ikke har blod på hænderne.

Eller som Abdelbasset Sida, lederen af Syriens Nationale Råd (SNC) - en paraplyorganisation for størstedelen af Syriens oppositionsgrupper - udtrykker det: Medlemmer af præsident Bashar al-Assads regerende Baath-parti kan tage del i landets politiske fremtid, hvis de ikke har deltaget i drab i forbindelse med den syriske opstand.

Nye toner

Det er nye toner fra de syriske oprørere, der hidtil har stået fast på, at de vil fjerne hele Assad-regimet.

Og måske er oprørerne og den syriske opposition parate til at gå endnu videre i et forsøg på at finde en vej ud af den mere og mere blodige konflikt. Det oplyser en diplomatisk kilde i regionen til B.dk

I næste uge vil topfolkene i Syriens Nationale Råd (SNC) mødes i Qatar for blandt andet at diskutere, om rådet skal acceptere en løsning, hvor Syriens nuværende vicepræsident, Farouk al-Sharaa, er en midlertidig leder, hvis præsident Assad træder tilbage.

Ifølge en diplomatisk kilde i den syriske hovedstad, Damaskus, er det en løsning, som Syriens nabo mod nord, Tyrkiet, netop peger på.

- Og som også er acceptabelt for centrale dele FSA (forkortelsen for oprørshæren Syriens Frie Armé, red.) og oppositionen, oplyser kilden.