Syriens hær rykker ind hos kurdere under tyrkisk offensiv

Tyrkiet fortsætter sin offensiv, indtil »målene er opnået«, siger den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan.

De tyrkiske styrker har allerede sikret sig kontrollen over 100 kilometer af grænsen mellem Tyrkiet og Syrien. Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, meddelte mandag, at de blandt andet havde indtaget grænsebyen Ras al-Ain. Fold sammen
Læs mere
Foto: ZEIN AL RIFAI

Soldater fra den syriske regeringshær er tirsdag ankommet til den nordsyriske by Manbij, der kontrolleres af en kurdiskstøttet milits.

Det oplyser syrisk stats-tv.

De skal hjælpe kurderne i området mod en tyrkisk offensiv, der har været i gang i omkring en uge. Offensiven er rettet mod kurdiskledede styrker, der kontrollerer meget af det nordlige og særligt det nordøstlige Syrien.

De tyrkiske styrker har allerede sikret sig kontrollen over 100 kilometer af grænsen mellem Tyrkiet og Syrien. Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, meddelte mandag, at de blandt andet havde indtaget grænsebyen Ras al-Ain.

Ifølge Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder (Sohr) er det dog ikke sket endnu. Indtil videre er det således lykkedes for de kurdiske styrker at holde tyrkerne væk fra grænsebyen, lyder det.

Præsident Erdogan understreger tirsdag, at den tyrkiske offensiv i Syrien vil fortsætte, indtil »målene er opnået«.

/ritzau/AFP