Syriens hær melder Deir al-Zor helt befriet fra IS

Deir al-Zor, som er den største by i det østlige Syrien, er befriet fra Islamisk Stat, melder stats-tv.

Foto: RODI SAID. Deir al-Zor, som er den største by i det østlige Syrien, er befriet fra Islamisk Stat, melder stats-tv. REUTERS/ Rodi Said
Læs mere
Fold sammen

Syriens regeringshær har nedkæmpet Islamisk Stat i oliebyen Deir al-Zor, rapporterer syrisk stat-tv.

»De væbnede styrker har i samarbejde med allierede styrker befriet byen Deir al-Zor totalt af terrororganisationen Islamisk Stats greb,« siger militærkilden på tv.

Deir al-Zor er den største og vigtigste by i det østlige Syrien. Den har været under den ekstremistiske gruppes kontrol i flere år. Deir al-Zor, som også er navnet på regionen, er centrum for Syriens beskedne olieproduktion.

Både præsident Bashar al-Assads allierede og den internationale koalition til bekæmpelse af IS har kæmpet for at befri byen.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder (SOHR), som overvåger konflikten i Syrien, rapporterede torsdag, at byen var befriet.

Det var den åbenbart ikke helt ifølge Syriens hær.

Fredag morgen lød det fra regeringshæren, at den sammen med allierede fortsat bombede Islamisk Stats sidste skanser i den østlige del af Deir al-Zor.

Det skete for at skaffe adgang til det sidste af de besatte områder.

Soldaterne havde taget kontrol over distrikterne al-Hamidiya, Sheikh Yassin, al-Ardhi og al-Rashidia. I et sidste distrikt, al-Hawiqa, manglende man fortsat at nedkæmpe ekstremisterne.

I efteråret lykkedes det for Syriens hær og allierede styrker at bryde Islamisk Stats næsten tre år lange belejring af Deir al-Zor.

Deir el-Zour var siden 2015 delt mellem Islamisk Stat og regeringsstyrkerne.

De syriske styrker og allierede militser har under kampene fået støtte af det russiske luftvåben.

IS er for alvor ved at bukke under for pres i både Syrien og nabolandet Irak.

Fredag har Iraks hær indledt et angreb på gruppens sidste bastion i landet. Det drejer sig om byen al-Qaim, der ligger på grænsen til Syrien. Der er 160 kilometer fra Deir al-Zor til al-Qaim.

/ritzau/Reuters