Syrien beskylder Israel for raketangreb mod militærlufthavn

Ifølge den syriske hær blev flere raketter affyret mod lufthavnen nær Damaskus fra et område i Nordisrael.

Angreb i Damaskus er sjældne, eftersom den syriske hovedstad er en af den syriske præsident, Bashar al-Assads, vigtigste højborge. Free/Colourbox Fold sammen
Læs mere

Damaskus. Den syriske hær beskylder Israel for at stå bag et raketangreb natten til fredag mod den militære lufthavn Mezzeh vest for Syriens hovedstad, Damaskus.

Samtidig advarer den syriske regering om, at angrebet vil få konsekvenser, og at Syrien vil tage hævn.

Det rapporterer syrisk stats-tv ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Den syriske hær oplyser, at flere raketter blev affyret fra et område nær søen Genesaret i det nordlige Israel lige efter midnat og ramte lufthavnens område.

- Den syriske hærkommando og de væbnede styrker advarer Israel om følgerne af dette åbenlyse angreb. Vi fortsætter kampen mod terrorisme, oplyser hæren i en erklæring.

Det er endnu uvist, om der er tilskadekomne efter angrebet.

Mezzeh-lufthavnen ligger sydvest for den syriske hovedstad og har været brugt som base for styret, som herfra har kunnet affyre raketter mod oprørskontrollerede områder i forstæderne til Damaskus.

Tidligere har Israel målrettet deres angreb mod Libanons magtfulde Hizbollah-bevægelse inde i Syrien. Her er den iranskstøttede bevægelse stærkt engageret i kampene sammen mod den syriske hær.

Israelske embedsmænd har udtrykt bekymring for Hizbollahs engagement i den syriske borgerkrig, hvor bevægelsen har spillet en væsentlig rolle i den syriske hærs sejr i storbyen Aleppo.

Angrebet mod Mezzeh-lufthavnen sker, kort tid efter at en selvmordsbomber torsdag dræbte mindst otte mennesker i Damaskus. Angrebet skete i kvarteret Kafr Sousa, hvor der ligger vigtige baser for efterretningstjenester og militæret.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Syriens statslige nyhedsbureau, Sana, rapporterer, at flere mennesker blev dræbt, da en "selvmordsterrorist" detonerede et bælte med sprængstoffer ved en sportsklub i kvarteret.

Sådanne angreb er sjældne i Damaskus, som er en af den syriske præsident, Bashar al-Assads, vigtigste højborge.

/ritzau/