Syrien beskylder Israel for angreb i Damaskus

Israelske militærfly har onsdag angrebet en militær forskningsenhed i Syrien, oplyser syriske medier. Israel har ikke kommenteret forlydenderne.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SYRIEN: Krigsfly fra Israel har onsdag morgen angrebet et militært forskningscenter i den syriske Damaskus-provins, oplyser Syriens militærkommando ifølge Reuters.

- Israelske krigsfly gennemtrængte vores luftrum omkring daggry i dag (onsdag, red.) og bombede et af de videnskabelige forskningscentre, der har ansvar for at hæve niveauet af modstand og selvforsvar i Jimraya-området nær Damaskus, udtaler en militærkilde ifølge CNN.

To personer blev dræbt, mens fem blev såret under angrebet på forskningscenteret.

Tidligere onsdag var der forlydender om, at angrebet var rettet mod en våbenkonvoj, som var på vej fra Syrien til Libanon for at levere våben til Hizbollah-militsen, men det afviser det syriske militær.

Anlægget, der blev ramt, blev ødelagt, oplyser militæret via statslige medier, som også fortæller, at de israelske fly fløj ind i Syrien i så lav en højde, at det ikke blev opfanget på nogen radar. Flyene skulle angiveligt have krydset grænsen til Syrien ved Hermon-bjerget og fløjet tilbage til Israel via samme rute.

Israelske militær- og regeringskilder har hidtil afvist at kommentere angrebet.