Syrere trænet af USA gav udstyr til Al-Nusra Fronten

Militært udstyr fra den internationale koalition mod Islamisk Stat er blevet givet videre til Al-Nusra Fronten, der har forbindelse til al-Qaeda.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Seks køretøjer og ammunition fra den internationale koalition mod Islamisk Stat i Syrien er endt i hænderne på Al-Nusra Fronten, der har forbindelse til terrornetværket al-Qaeda. Det skriver Reuters.

Det er syriske oprørere trænet af amerikanske soldater, der har givet omkring en fjerdedel af deres udstyr videre, for til gengæld at kunne passere sikkert gennem et område. Det fortæller en talsmand fra det amerikanske militær fredag.

Det er et alvorligt slag mod USAs indsats for at uddanne lokale allierede i kampen mod Islamisk Stat.

»Hvis det passer, er rapporteringen om, at oprørsstyrker har leveret udstyr til Al-Nusra Front, meget bekymrende og en krænkelse af træningsprogrammet,« siger Patrick Ryder, oberst og talsmand for US Central Command.

Han fortæller, at US Central Command, der fører tilsyn med USAs militære operationer i Mellemøsten, først fik besked om hændelsen lidt over middag fredag. Tidligere på dagen, havde han sagt, at alle våben og udstyr udstedt til oprørerne fortsat var under USAs kontrol.

Nyheden er det seneste tegn på problemer med indsatsen med at uddanne oprørere til kampen mod Islamisk Stat. En højtstående general sagde forrige uge, at kun en håndfuld af de uddannede oprørere fortsat kæmper i Syrien.