Sydkoreas afsatte præsident blev afhørt i 14 timer

Den 65-årige Park Geun-hye har undskyldt over for befolkningen og lovet at svare på alle spørgsmål.

Sydkoreas afsatte præsident, Park Geun-hye, forlader anklagemyndighedens kontor i Seoul efter en 14 timer lang afhøring om hendes indblanding i en korruptionsskandale, der har kostet hende præsidentposten. Scanpix/Kim Hong-ji Fold sammen
Læs mere

Tidligt onsdag lokal tid forlod Sydkoreas afsatte præsident, Park Geun-hye, anklagemyndighedens kontor i Seoul.

Det skete efter en 14 timer lang afhøring om hendes indblanding i en korruptionsskandale, der har kostet hende præsidentposten.

Park, som afviser de anklager, der rettes mod hende, steg ind i en ventende bil uden at udtale sig til det store opbud af journalister.

Den 65-årige Park anklages for at være sammensvoren med sin veninde Choi Soon-sil i en sag om afpresning af store virksomheder, som skulle støtte Parks politiske initiativer.

»Jeg undskylder over for befolkningen. Jeg vil samvittighedsfuldt svare på alle spørgsmå«l, sagde Park tirsdag.

Hun er endnu ikke formelt anklaget i sagen, hvor hun kan risikere op til 10 års fængsel.

Den forhenværende præsident fik et historisk flertal, da hun blev valgt som landets første kvindelige præsident i 2012. Hun var især populær blandt landets ældre befolkning, der mindes hendes fars styre i 1960'erne og 1970'erne.

Park og Choi Soon-sil har angiveligt arbejdet sammen om at lokke bestikkelse fra elektronikgiganten Samsung og andre firmaer.

Samsung har ifølge anklagerne betalt store summer i bestikkelse for at sikre regeringens opbakning til en fusion mellem to af Samsung-gruppens virksomheder.

Park og Choi har begge nægtet, at de har gjort noget ulovligt.

Choi Soon-sil, der i årtier har kendt Park, er mor til den 20-årige Chung Yoo-ra, der sidder varetægtsfængslet i Aalborg, og som er mistænkt for at have en central rolle i skandalen.

/ritzau/Reuters