Sydkoreanske gidsler meldes i live

De 22 sydkoreanske gidsler, der er taget til fange af Taliban-militsen i Afghanistan, er stadig i live, siger afghansk politichef.

Taliban-militsen i Afghanistan har ikke dræbt de resterende 22 sydkoreanske gidsler, siger politichefen i Ghazni-provinsen, hvor sydkoreanerne fortsat holdes fanget.

- Jeg var vågen hele natten, og hvis Taliban havde dræbt nogen af dem, ville jeg vide det, sagde politichefen, general Ali Shah Ahmadzai, torsdag morgen.

Et af gidslerne blev fundet dræbt onsdag. Taliban-militsen havde sagt, at de øvrige gidsler ville blive dræbt, medmindre en gruppe Taliban-fanger blev frigivet. Bevægelsen har også krævet at Sydkorea trækker sine styrker ud af landet, og havde sat en tidsfrist til onsdag aften klokken 22.30 (dansk tid) for at få opfyldt kravene.

Den sydkoreanske regering har fordømt onsdagens drab på et mandligt gidsel, der blev fundet gennemhullet af skud tæt ved det sted, hvor de 23 hjælpearbejdere blev bortført for en uge siden.

- At gøre uskyldige civile fortræd kan aldrig retfærdiggøres, og vi vil aldrig tilgive denne umenneskelige handling, sagde den sydkoreanske præsidents sikkerhedsrådgiver, Baek Jong-chun.

/ritzau/