Sydkoreansk gidsel identificeret

Det sydkoreanske gidsel, der i går blev fundet dræbt i Afghanistan, er blevet identificeret.

Foto: Yonghap/Reuters Fold sammen
Læs mere

Det koreanske gidsel, der i går blev fundet dræbt i en vejside i Afghanistan, er nu blevet identificeret. Der er tale om en 29-årig mand, som arbejdede som frivillig for den sydkoreanske kirke, skriver Reuters.

Shim Sung-min, som manden hedder, havde tidligere arbejdet som IT-medarbejder, men var i øjeblikket arbejdsløs, og havde derfor meldt sig som frivillig, forklarer hans bror til koreanske medier.

Sydkoreas udenrigsministerium har bekræftet Shim Sung-mins identitet. Han var en af de 23 frivillige der var rejst til Afghanistan for at hjælpe syge og fattige. 18 af gidslerne er kvinder. I alt 21 gidsler holdes stadig fanget.

I onsdags blev gruppens leder, pastor Bae Hyung-kye fundet dræbt. Ligesom sydkoreaneren, der blev fundet i går, var hans krop gennemhullet af skud med en AK-47-riffel.

Talebanmilitsen, der holder koreanerne fanget, har sat en ny deadline, der hedder onsdag 9:30 lokal tid. Til den tid kræver militsen, at den Afghanske regering har løsladt en række fængslede talebanere.

Regering nægter at efterkomme krav

Afghanistans præsident Hamid Karzai nægter ifølge BBC fortsat at imødekomme talebanernes krav.

Tilbage i marts blev landets regering stærkt kritiseret for at løslade fem talebanere som modydelse for en italiensk journalist, som militsen havde taget til fange.