Sydkoreaner dræbt i Nordkorea

Et sydkoreansk rejseselskab har afbrudt alle rejser til et nordkoreansk turistmål, efter at en nordkoreansk soldat fredag dræbte en kvindelig sydkoreansk turist

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det sydkoreanske selskab Hyundai Asan har indtil videre aflyst alle rejser til det nordkoreanske turistmål Diamond Mountain, efter at en nordkoreansk soldat i dag skød og dræbte en 53-årig kvindelig turist fra Sydkorea.

Ifølge Sydkoreas genforeningsminister, Kim Ho-nyeon, blev kvinden bedt om at standse op, efter at hun havde bevæget sig ind på et militært område. I stedet rendte hun væk, og det er efter de foreløbige oplysninger årsagen til, at hun blev skudt ned.

Diamond Mountain blev åbnet i 1998 og har siden da haft knap to millioner gæster. Hovedsageligt fra Sydkorea. I marts åbnede nordkoreanerne endda stedet for turister, der ville køre i egen bil over den svært bevogtede grænse mellem de to lande, som teknisk set aldrig har sluttet fred efter Koreakrigen i 1950'erne.

Nyheden om drabet på den 53-årige kvinde kommer samme dag, som Sydkoreas præsident opfordrer til, at dialogen mellem de to lande genoptages. Han lover også fødevarehjælp til Nordkorea.

/ritzau/AP