Sydkorea skød efter drone fra Nordkorea

Nordkoreansk delegation er blevet udelukket fra at deltage i årets Verdens Økonomiske forum i Schweiz.

Læs mere
Fold sammen

Genéve: Sydkoreansk soldater affyrede onsdag advarselsskud mod en drone, som de mente Nordkorea havde sendt ind over den stærkt bevogtede grænse mellem de to lande, oplyser Forsvarsministeriet i Seoul.

Den uidentificerede drone fløj tilbage ind over grænsen, da soldaterne åbnede ild, siger ministeriet.

Situationen mellem Nord -og Sydkorea er endnu mere spændt end sædvanligt, efter at Nordkorea for en uge siden valgte at prøvesprænge et kernevåben uden varsel.

I Genève i Schweiz meddelte organisatorerne af Verdens Økonomiske Forums årlige møde i Davos i slutningen af denne måned, at de ikke ønsker at se Nordkoreas udenrigsminister deltage.

Meddelelsen kom kort efter, at det i en erklæring fra Davos var blevet oplyst, at den nordkoreanske udenrigsminister, Ri Su Yong, ville deltage i det berømte forum på det schweiziske skisportssted.

- Det er første gang, at Nordkorea sender en delegation siden 1998, hed det.

Men denne meddelelse blev kort efter dementeret af Philipp Rösler, som er medlem af bestyrelsen i Verdens Økonomiske Forum, som hvert år samler ledere og beslutningstagere fra hele verden for at få dem til at diskutere planetens økonomiske udfordringer i fremtiden.

Søndag fløj et amerikansk bombefly desuden over Sydkorea, der er USA's allierede.

Bombeflyet kan medbringe atomvåben, og det blev sendt på vingerne "som svar på de seneste provokerende handlinger fra Nordkorea", hed det i en skriftlig amerikansk erklæring.

/ritzau/Reuters