Sydkorea og Nordkorea mødes efter skyderier

Et planlagt møde mellem Syd- og Nordkorea ventes holdt senere lørdag på grænselinjen mellem de to Koreaer, der gensidigt beskød hinanden med artilleri tidligere på uge.

Repræsentanter fra Sydkorea og Nordkorea mødes i løbet af lørdag i et forsøg på at mindske spændingerne mellem de to nationer. Fold sammen
Læs mere
Foto: KIM HONG-JI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SYDKOREA: Repræsentanter for Syd- og Nordkorea skal ifølge internationale medier mødes lørdag i et forsøg på at mindske spændingerne mellem de to lande efter torsdagens gensidige artilleribeskydning.

Nordkorea havde ifølge Reuters fastsat en deadline til tidligt lørdag formiddag for Sydkorea til at slukke for de enorme højtalere, der langs grænsen forsyner de nærmestboende nordkoreanere med nyheder og informationer.

Tidspunktet er imidlertid overskredet, uden der er kommet reaktioner fra nord.

Nordkorea har også opsat højtalere, der sender propaganda den modsatte vej, men kvaliteten er i øvrigt så ringe, at det er svært at høre, hvad der kommer ud fra dem.

Mødet skal finde sted i grænsebyen Panmunjon, der ligger i den demilitariserede zone, og som i øvrigt er spækket med våben.

FN har opfordret til at få dæmpet spændingerne, der er yderligere øget, efter Nordkorea har erklæret, at dets hær befinder sig i krigstilstand.

Hvis mødet kommer i stand, vil det blandt andre omfatte Hwang Pyong So, der er toprådgiver for Nordkoreas leder, Kim Jong-un, samt den sydkoreanske præsident Park Geun-heys sikkerhedsrådgiver og den sydkoreanske genforeningsminister.

Forinden har det nordkoreanske nyhedsbureau, KCNA, meddelt sine lyttere, at Den Koreanske Halvø er på randen af krig efter flere provokationer fra Sydkoreas militær.

Sydkorea har placeret de store højtalere 11 steder langs den demilitariserede zone, og vurderingen i syd er, at Nordkorea i givet fald vil skyde mod en eller flere af disse lokaliteter.