Sveriges Victoria forlovet

Den svenske kronprinsesse er blevet forlovet med kæresten Daniel Westling. De gifter sig næste år.

arkivfoto: Lasse Hejdenberg Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Endelig kom den nyhed, som store dele af den svenske befolkning har ventet på: Kronprinsesse Victoria skal giftes til foråret næste år. Det meddelte det svenske hof i dag efter et særligt statsråd mellem regeringen og kong Carl Gustaf XVI.

Den 31-årige Victoria har kendt sin fire år ældre kæreste, Daniel Westling, i syv år. Han er medejer af et fitnesscenter, og parret mødte hinanden, da han var kronprinsessens personlige træner. Efter brylluppet vil han få titlen prins Daniel af Västergötland.

Et stort opbud af pressefolk og royale svenskere har hele dagen ventet forhåbningsfuldt i den kolde sne foran i Stockholm.

- Det her er fantastisk. Endelig, siger Irene Tingström, der tog plads foran slottet Drottningholm, efter at hun havde hørt om den forestående forlovelse i morgennyhederne.

Også Agneta Jämtoft var at finde på pladsen.

- Det er på høje tid, at hun gifter sig, sagde hun.

Victoria Ingrid Alice Desiree, der er kronprinsessens fulde navn, er det ældste barn af kongen og dronning Silvia. Den nærmeste familie tæller også hendes lillebror Carl Philip, 29 år, og en yngre søster, Madeleine, 26 år.

/ritzau/TT