Sveriges udenrigsminister mistænkt for korruption

Margot Wallström mistænkes for at have modtaget bestikkelse fra et fagforbund. Politiet har indledt en efterforskning.

Wallstrom
Det svenske politi har indledt en efterforskning af udenrigsminister Margot Wallström for korruption, skriver nyhedsbureauet TT. Fold sammen
Læs mere
Foto: KHALID AL-MOUSILY

Det svenske politi har indledt en efterforskning af udenrigsminister Margot Wallström for korruption, skriver nyhedsbureauet TT.

Ministeren er mistænkt for at have modtaget en lejlighedskontrakt fra en fagforening som bestikkelse, oplyser chefanklageren fra den nationale enhed mod korruption, Alf Johannson til flere svenske medier.

»Det har passeret grænsen for, hvornår en forundersøgelse skal indledes,« udtaler chefanklageren til den svenske avis Expressen.

Sagen om udenrigsminister Margot Wallströms lejlighed i det centrale Stockholm har rullet i svenske medier i de seneste dage - og her er det altså kommet frem, at det er fagforeningen Kommunal, der har skaffet lejligheden til hende i kraft af hendes hverv som udenrigsminister.

»Det er de oplysninger, der er kommet frem i medierne i de seneste dage, som jeg har noteret, og som tilsammen gør, at jeg vurderer, at jeg er forpligtet til at iværksætte en undersøgelse,« siger Alf Johansson til Expressen.

Selv afviser udenrigsministeren, at hun har gjort noget forkert:

»Jeg hilser en undersøgelse velkommen. Jeg har ingenting at skjule, og det er godt, at det bliver udredt. Jeg vil fortsætte med at passe mit arbejde,« udtaler hun via sin pressesekretær Erik Wirkensjö, skriver Expressen.

Mandag kommenterede Sveriges statsminister Stefan Löfven sagen om hans udenrigsminister - og erkendte, at det ville have været bedre, hvis Margot Wallström havde valgt en anden løsning for at få en bolig.

»Jeg tror, det ville have været bedre, hvis hun havde arrangeret sit boligforhold på anden vis. Der er ikke begået nogen formelle fejl, hvad jeg ved af, men det ville have været bedre,« sagde den svenske statsminister til den Sveriges nationale tv-station SVT.