Sveriges statsminister melder afbud til partikongres

Angrebet i Stockholm kommer til at præge stor del af debat på de svenske socialdemokraters kongres.

Sveriges statsminister, Stefan Löfven, melder afbud til de svenske socialdemokraters kongres efter angrebet i Stockholm Fold sammen
Læs mere
Foto: ODD ANDERSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sveriges statsminister, Stefan Löfven, kommer som følge af angrebet i Stockholm ikke til at deltage i de svenske socialdemokraters kongres, der indledes lørdag eftermiddag. Det skriver det svenske nyhedsbureau TT.

En pressekonference om kongressen, som skulle have fundet sted klokken 12.15, er også blevet aflyst.

- Kongressen indledes i stedet klokken 14:00 med Socialdemokraternas partisekretær, Lena Rådström Baastad, skriver TT med henvisning til kilder i partiet.

Kongressen bliver indledt med et minuts stilhed. TT skriver, at hele åbningsceremonien kommer til at være nedtonet.

Temaet for de svenske socialdemokraters 39. kongres har hovedtemaet: "Tryghed i en ny tid".

Men allerede inden angrebet i Stockholm fredag blev der i partiet presset på for at få emner som et styrket forsvar, kamp mod terror og en udvidet politistyrke højere op på dagsordenen.

Desuden er der spørgsmål omkring en stram migrationspolitik, hvor Stefan Löfven fastholder, at Sverige ikke skal tilbage til situationen i efteråret 2015.

Löfven var på vej til kongressen, da angrebet i Stockholm skete. Han valgte derefter at udskyde rejsen til partikongressen i Göteborg.

- S-kongressen er et underordnet spørgsmål for mig. Jeg har først og fremmest ansvaret for Sverige, sagde han fredag aften.

Politiske iagttagere siger, at angrebet i Stockholm uundgåeligt kommer til at præge en stor del af debatten på partikongressen - ikke mindst diskussionerne om permanente opholdstilladelser og lettere familiesammenføringer.

Et fremtrædende medlem af partiet Ulf Bjereld siger til TT, at han ikke kan huske, at der tidligere har været så meget fokus på lov, orden, rettigheder og pligter.

/ritzau/TT