Sveriges befolkning vokser hurtigt

Befolkningstallet forventes at runde elleve millioner i løbet af ti år.

Arkivfoto: I begyndelsen af 2017 passerede den svenske befolkning de 10 millioner. Nu forudser Statistiska Centralbyrån (SCB) at den svenske befolkning vil nå de elleve millioner i løbet af de kommende ti år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sarah Christine Nørgaard

I begyndelsen af 2017 passerede den svenske befolkning de 10 millioner. Nu forudser Statistiska Centralbyrån (SCB) at den svenske befolkning vil nå de elleve millioner i løbet af de kommende ti år.

Siden 2014 er den svenske befolkning steget med mere end 100.000 indbyggere om året, og sidste år slog antallet af nye svenskere rekord med en stigning på 144.000. Det betød at grænsen på de ti millioner blev krydset i begyndelsen af 2017.

Den høje befolkningsvækst forventes at fortsætte, og allerede i 2026, vil Sveriges befolkning runde de elleve millioner i hvert fald hvis man skal tro SCBs nyeste befolkningsprognose.Den aldersgruppe der forventes at vokse mest de kommende ti år er de 0-19 årige.

En af årsagerne til dette er, at det forudsættes at fødselstallet stiger indtil 2023, dels på grund af de store årgange født i 90erne får børn og dels fordi fødselstallet ofte er højt blandt indvandrere.SCB pointerer samtidigt at det i den nuværende situation, hvor Sverige blandt andet har indført midlertidige opholdstilladelser, grænsekontrol og forsørgelsespligt ved indvandring, er vanskeligt at forudsige migrationen.