Sverige vil sende flygtninge til andre EU-lande

Flygtningestrømmen til Sverige, får nu landets regering til at bede EU om hjælp til at fordele dem i resten af unionen.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper

SVERIGE: Vores broderland mod nord er et af de lande, der har taget rigtig mange flygtninge under den aktuelle flygtningesituation - måske for mange.

I hvert fald vil den svenske regering bede Europa-Kommissionen om lov til, at en del af asylansøgerne i Sverige kan fordeles til andre EU-lande. Det skriver det svenske medie aftonbladet.se.

»Sverige har længe taget et alt for stort ansvar i forhold til andre lande i EU, og nu er vi i en meget anstrengt situation. Det er på tide, at andre lande tager ansvar, og derfor kræver regeringen en omfordeling af flygtninge fra Sverige,« udtaler den svenske statsminister Stefan Löfven ifølge aftonposten.se i en skriftlig kommentar til nyhedsbureauet TT.

Tidligere i år besluttede EU-landene et system for fordeling af 160.000 flygtninge. 54.000 af dem skulle være fra Ungarn. Men da Ungarn ikke er med i aftalen, har andre lande mulighed for at søge om at få en del af deres flygtninge fordelt via den ungarske kvote.

Sverige har det seneste år modtaget mere end 700.000 asylansøgere og er dermed et af de EU-lande, der modtager flest asylansøgere per indbygger, viser tal fra Eurostat. Til sammenligning har Danmark i samme periode modtaget knap 15.000 asylansøgere