Sverige udviser to imamer

Den svenske migrationsstyrelse bekræfter, at to imamer skal udvises fra Sverige. Det sker, efter Säpo har tilbageholdt i alt seks imamer i løbet af foråret.

Politiets efterretningstjeneste i Sverige, Säpo, siger, at de ekstreme miljøer har oplevet en markant vækst de senere år, og at det er afgørende at gribe ind for at kunne mindske terrortruslen og beskytte demokratiet.Foto: Janerik Henriksson/TT/Scanpix/Ritzau Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere profilerede muslimske ledere er i løbet af foråret 2019 blevet tilbageholdt af Säpo, der er den svenske version af PET (Politiets Efterretningstjeneste).

Nu har den svenske efterretningstjeneste bebudet et ønske om, at alle seks imamer udvises af Sverige.

Indtil videre har Migrationsverket, som skal håndtere ansøgningen, besluttet, at to af de i alt seks tilbageholdte skal udvises.

Det drejer sig om Abo Raad, der var imam i Gävle, og en anden imam fra Umeå. Beslutningen om udsendelse af de to blev truffet denne uge i Migrationsverket.

Det rappoeret den svenske TV-station SVT.

Beskyttelse af svensk demokrati

I en pressemeddelelse fremgår det, at de svenske myndigheder har truffet »adskillige foranstaltninger i forhold til personer, som har førende roller inden for det ekstremistiske muslimske miljø i Sverige«.

»Sikkerhedspolitiets opgave er at beskytte Sverige og det svenske demokrati. Vores foranstaltninger omhandler blandt andet at begrænse handlemulighederne for individer, der bruger vold som et middel for at opnå deres mål, eller som forsøger at overtale andre til at tilslutte sig voldelige grupper for at ændre samfundets indretning,« siger sikkerhedschef Klas Friberg ifølge SVT i en pressemeddelse.

Den svenske sikkerhedstjeneste har endnu ikke ønsket at kommentere sagen om udvisning af de to imamer over for SVT.

Det er muligt for de to udviste imamer at klage over Migrationsverkets beslutning om at udvise dem fra Sverige.