Sverige takker ja til russisk gasprojekt for næsen af Rønne

Desuden: Nu kan en rigtig spejderdreng være født med en pigekrop. 18-årig kan miste sit helt nye kørekort efter hashtest. Tysk storbank får amerikansk milliardbøde for hvidvask. Modebranchen siger nej til modeller med spiseforstyrrelser. Knallertkonge og banemester snupper sejr i seksdagesløb.

Mandag stemte et flertal i kommunalbestyrelsen i Karlshamn ja, til at byens havn kan blive basishavn for Nord Stream 2-projektet. Dermed er Bornholm ude af spillet (arkivfoto). Scanpix/Olga Maltseva Fold sammen
Læs mere

Karlshamn bliver basishavn for russisk gasprojekt - Bornholm er ude af spillet.

Den svenske regering vil ikke forhindre bystyret i den svenske østersøby Karlshamn i at blive basishavn for opbevaringen af rør til det store russiske gasledningsprojekt Nord Stream 2.

Tirsdag vil borgmesteren i byen således officielt takke ja til samarbejdet med russerne.

Det skriver Politiken.

Det betyder, at Rønne Havn på Bornholm, der også længe har været i betragtning til projektet, må se de mange arbejdspladser og en ekstra omsætning på op til 100 millioner kroner gå til anden side.

Rørene skal bruges til Nord Stream 2-ledningen fra Rusland til Tyskland på bunden af Østersøen. Projektet er et fælles tysk-russisk projekt, hvor det russiske statsselskab Gazprom spiller en afgørende rolle.

Det lignede ellers længe en gylden forretningsmulighed for Bornholm, da Gotlands (svensk ø i Østersøen, red.) lokalpolitikere kort før jul - presset af den svenske regering - takkede nej til det russiske tilbud.

Men mandag stemte et flertal i kommunalbestyrelsen i Karlshamn altså ja, til at byens havn kan blive basishavn for Nord Stream 2-projektet.

Den svenske regering med udenrigsminister Margot Wallström i spidsen agter ikke at forhindre byen i at udleje havnen til formålet.

Transaktionen truer ikke Sveriges forsvars- og sikkerhedsinteresser, oplyser udenrigsministeren ifølge det svenske nyhedsbureau TT.

/ritzau/

Her bærer Casey Chambers et regnbueflag under San Franciscos Gay Pride Festival i 2014 , hvor de amerikanske drengespejdere, Boy Scouts of America, løftede forbuddet mod homoseksuelle spejderførere. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: NOAH BERGER.

Boy Scouts of America vil acceptere transkønnede børn som spejdere

Irving. Spejderbevægelsen i USA vil begynde at acceptere transkønnede drenge. Dermed gør korpset op med en over 100 år gammel praksis med at lade kønnet på fødselsattesten fastslå retten til at blive optaget.

Det oplyser Boy Scouts of America mandag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Fra og med i dag vil vi begynde at acceptere og registrere børn og unge i vores programmer baseret på det køn, der er opgivet på ansøgningen, udtaler organisationens kommunikationschef, Effie Delimarkos, i en erklæring.

Hun forklarer videre, at mens bevægelsen tilbyder programmer for alle unge, så er Boy Scout-delen kun for drenge.

Ligestillingsgruppen Scouts for Equality roser initiativet:

- Dette er en historisk dag for Boy Scouts of America. Beslutningen om at tillade transkønnede drenge er et vigtigt skridt fremad for denne amerikanske institution, udtaler gruppen.

Skridtet kommer, tre år efter at spejderbevægelsen skrottede en del af organisationens landsdækkende forbud mod homoseksuelle i egne rækker.

I 2013 gav Boy Scouts of America således efter 103 år unge, der åbent erklærer sig som homoseksuelle, lov til at blive medlemmer.

To år senere - i 2015 - ophævede organisationen også sit forbud mod homoseksuelle voksne ledere.

Boy Scouts of America er med omkring 2,3 millioner børn og unge og knap en million voksne medlemmer blandt de største organisationer i USA.

/ritzau/

Deutche Bank har accepteret en milliardbøde kort før udsendelsen af deres årsregnskab. Reuters/© Kai Pfaffenbach / Reuters Fold sammen
Læs mere

Deutsche Bank accepterer milliardbøde for hvidvask

New York. Deutsche Bank har accepteret at betale en milliardbøde til de amerikanske finansmyndigheder, skriver Reuters.

Banken har modtaget bøden, efter den har hjulpet russere med at føre mere end 10 milliarder dollar ud af Rusland og ind på konti i andre lande. Det er sket i perioden mellem 2011 og 2015.

Bøden på 425 millioner dollar, svarende til knap tre milliarder danske kroner, bliver givet, fordi banken ikke har haft styr på og overholdt bankens egne hvidvaskningsregler.

Derudover har de britiske finansmyndigheder tænkt sig at følge trop med en bøde på 1,4 milliarder kroner til Deutsche Bank, siger en kilde tæt på sagen til Reuters.

Sagen tager udgangspunkt i en række russiske forretningsmænd, der har købt aktier for store millionbeløb fra deres russiske konti. Selvsamme forretningsmænd har via selskaber i udlandet, der senere har vist sig at være deres egne, opkøbt aktierne.

Typisk har forretningsfolkene købt aktier for 20 millioner kroner ad gangen. Kort efter har de solgt aktierne igen til deres egne firmaer, der typisk har hjemme i skattely, skriver flere medier.

På den måde er penge blevet ført ud af Rusland, uden at myndighederne har kunnet se, hvor de er blevet ført hen. Deutsche Bank har fungeret som mellemled og har samtidig tjent penge på køb og salg af aktierne.

Deutsche Bank skriver i en udtalelse, at bøden allerede er indregnet i selskabets regnskab. Offentliggørelsen af bøden kommer kun få dage før, Deutsche Bank offentliggør sit årsregnskab.

/ritzau/Reuters

En ung hashplante. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: JIM HOLLANDER.

Nybagt bilist grebet med hash i blodet og 44 gram i bilen

Esbjerg. En 18-årig mand fra Esbjerg risikerer at miste sit kørekort og skulle finde penge til en bøde, efter at han mandag aften blev grebet i at køre bil i påvirket tilstand.

Da politiet kiggede inden for i den unge mands køretøj, fandt betjentene desuden en større portion hash.

Det oplyser vagtchef Erik Lindholdt fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

- Bilen bliver klokken 21.29 stoppet i en rutinemæssig kontrol på Degnevej i Esbjerg. Muligvis fordi betjentene genkendte føreren af bilen. Han bliver testet positiv for cannabis, og betjentene fandt desuden 44 gram hash i bilen, siger vagtchefen.

Efter at have lagt arm til en blodprøve blev den 18-årige bilist løsladt.

- Nu afventer vi resultatet af blodprøven, som vil vise, hvor meget han havde indtaget. Og så ender det nok med en bøde. Og han kan meget vel risikere også at få frataget sit kørekort, siger Erik Lindholdt.

Manden er sigtet for at køre bil i påvirket tilstand samt for besiddelse af hash.

- Han er ikke sigtet for handel med hash, understreger vagtchefen.

/ritzau/

Lasse Norman og Michael Mørkøv fører seksdagesløbet før sidstedagen.

Ballerup. De unge banestjerner Frederik Rodenberg Madsen og Casper Folsach strålede på seksdagesløbets næstsidste dag i Ballerup, da de tog sejren i den lange handicapjagt - en tradition ved det danske seksdagesløb.

Sejren blev i øvrigt sikret i et hårdt løb med den højeste gennemsnitshastighed i en handicapjagt i løbets historie.

Frederik Rodenberg satte i weekenden banerekord i Ballerup Super Arena, og Casper Folsach blev europamester i derny pace tidligere på vinteren.

Publikumsfavoritterne i par nummer 7 - Michael Mørkøv og Lasse Norman - fører fortsat samlet. Belgierne i par nummer 16 og hollænderne i par nummer 11 er begge lige i hjulet.

Alle er på omgangshøjde med omgange. Men par nummer 7 har et stort forspring på point.

Både par nummer 7 og det belgiske par nummer 16 står til at vinde en bonusomgang. Danskerne kan nå 300 point, og belgierne kan med stor sandsynlighed runde 200 point på løbets sidste dag.

- Vi satser på at ramme de 300 point. Hvis vi ikke lykkes med det, så bliver det svært, siger Lasse Norman Hansen.

Publikumsfavoritterne i par nummer 7 lagde hårdt fra land med to spurtsejre, og de høstede mange point hele aftenen. De tog også sejren i parudskilningsløbet foran hollænderne Nick Stöpler og Roy Pieters.

Mandag skal de igen vinde både spurter og udskilning og andre pointgivende discipliner for at nå fra de nuværende 248 point til 300.

- Hvis vi står lige (på omgange, red.), bliver det lidt af en hanekamp, spår Lasse Norman Hansen.

Kendetegnet ved den 75 kilometer lange jagt er, at løbets par forinden tildeles handicap, så alle par står med en reel chance for at vinde jagten.

Rodenberg og Folsach førte med en omgang, da løbet gik ind på de sidste ti omgange.

Men det var ikke nok for de to sultne danskere i par nummer 1. Rodenberg kørte væk på de sidste fire omgange, og parret var også først over målstregen til stor jubel for publikum i Ballerup Super Arena.

/ritzau/