Sverige styrker grænsekontrol efter angreb

En lastbil kørte fredag ind i en folkemængde i det centrale Stockholm. Fire personer mistede livet.

Arkivfoto af svensk grænsekontrol. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen

Sverige har besluttet at styrke grænsekontrollen efter et angreb i Stockholm, hvor en lastbil kørte ind i en folkemængde.

Det siger den svenske statsminister, Stefan Löfven, på et pressemøde fredag aften. Præcis hvad en styrket grænsekontrol indebærer er ikke klart.

- Vi støtter myndighederne i deres arbejde. Politiet efterforsker det her som en formodet terrorhandling. Hvis det er terror, så er målet at underminere vores demokrati.

- Det kommer aldrig til at lykkes i Sverige, siger den svenske statsminister.

Det var ifølge Löfven fredag klokken 14.53, at en lastbil kørte ind i en folkemængde og siden et stormagasin i Drottninggatan i det centrale Stockholm.

Det har været uklarheder omkring, hvor mange personer der er omkommet og blevet såret i angrebet.

Fredag aften er det fra politiets side bekræftet, at fire personer er døde og 15 skadede. Men der kan komme flere til, lød det på politiets pressemøde tidligere.

Den svenske statsminister fortæller, at der er kommet kondolencemeddelelser fra hele verden. Han sender sine tanker til ofrene og deres familier.

- Et helt land er samlet i sorg, vrede og beslutsomhed.

- Mine tanker går først og fremmest til ofrene og deres familier. De skal vide, at hele Sverige er med dem, siger Stefan Löfven.

/ritzau/