Sverige opfordrer alle borgere til at skrue ned for varmen

Det giver problemer med Sveriges elproduktion, at landets største atomreaktor sættes midlertidigt på pause.

Den svenske statsminister, Ulf Kristersson, opfordrer folk til at spare på strømmen, så Sverige undgår strømafbrydelser. (Arkivfoto) Fold sammen
Læs mere
Foto: Vesa Moilanen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den svenske regering har fredag bedt alle landets borgere om at spare på strømmen på grund af bekymringer om elproduktionen.

Det skriver det svenske nyhedsbureau TT.

Regeringen har tidligere bedt folk om at spare på strømmen for at undgå høje elregninger. Nu handler det dog også om at undgå, at nogle husstande helt ender med at blive afbrudt fra elnettet, lyder det.

Derfor bør alle spare på strømmen ved eksempelvis at skrue ned for varmen, også selv om man egentlig har råd til at betale en høj elregning.

Det siger statsminister Ulf Kristersson fra Moderaterna.

»Vi vil bede det svenske folk om at spare på strømmen – også for at mindske risikoen for en afbrydelse,« siger Kristersson på et pressemøde.

Han tilføjer, at der er en »betydelig bekymring med den svenske elproduktion lige nu«. Situationen er »relativt akut«, lyder det.

Årsagen til bekymringen er blandt andet, at Sveriges største atomreaktor, Oskarshamn 3, fredag tages ud af drift i ti dage på grund af vedligeholdelse.

/ritzau/