Sverige forventer op mod 190.000 asylansøgere i år

Flygtningesituationen i Sverige er uden fortilfælde, siger generaldirektør i den svenske udlændingestyrelse, Migrationsverket. Det forventes, at 190.000 flygtninge vil søge asyl i landet i 2015.

Svergie anslår, at der kommer op mod 190.000 asylansøgere til Sverige i 2015 Fold sammen
Læs mere
Foto: JONATHAN NACKSTRAND
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SVERIGE: Aldrig nogensinde har så mange flygtninge og migranter søgt om asyl i Sverige. Torsdag morgen holder den svenske udlændingestyrelse, Migrationsverket, pressemøde for at informere om flygtningesituationen i landet.

Styrelsen anslår, at der kommer op mod 190.000 asylansøgere til Sverige i 2015. Op mod 40.000 af dem vil være uledsagede børn.

»Vi kan konstatere, at den nuværende flygtningesituation er uden fortilfælde i moderne tid,« siger generaldirektør i Migrationsverket Anders Danielsson under pressemødet.

I 2016 forventer myndighederne, at der vil komme op mod 170.000 nye asylansøgere.

»EU og de enkelte medlemslandes tiltag vil have en afgørende indflydelse på antallet af asylansøgere, der vil komme til Sverige,« siger Merjem Maslo, som er forretningsanalytiker ved Migrationsverket.

Med den kraftige stigning i antallet af asylansøgere har Migrationsverket ikke længere tilstrækkelige ressourcer til at give asylansøgere en ordentlig modtagelse, lyder det. Blandt andet vil der mangle indkvartering for mellem 25.000 og 45.000 i slutningen af i år.