Svenskere kan nu få foretaget antistof-test for 750 kroner

Svensk sundhedsfirma vil teste svenskere for antistoffer mod coronavirus. Men Folkhälsomyndigheten advarer.

Svensk sundhedsfirma vil teste svenskere for antistoffer mod coronavirus. Men Folkhälsomyndigheten advarer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen

Alle svenskere kan nu blive testet for, om de har udviklet antistoffer mod coronavirus - og dermed altså har været smittet.

Det er det svenske sundhedsfirma Werlabs, der står klar til at teste op mod 100.000 svenskere ugentligt. Det oplyser selskabet på sin hjemmeside.

Her fremgår det også, at testen, der foretages gennem en blodprøve, koster 750 svenske kroner for privatpersoner.

»Det, vi vil med det her, er at tale om, at nu findes muligheden,« siger Werlabs' administrerende direktør, Henrik Forsberg.

Der er stor interesse for at få foretaget test for antistoffer, skriver det svenske nyhedsbureau TT. Mange er interesserede i at vide, om de har haft sygdommen og dermed kan begynde at leve et mere normalt liv.

Det betragtes dog endnu ikke som værende sikkert, at man også er immun mod coronavirus, hvis man har antistoffer i kroppen.

Blandt andet derfor råder Folkhälsomyndigheten, den svenske sundhedsstyrelse, også folk til at være påpasselige med sådanne test.

»Vi er endnu ikke nået til et sted, hvor der er tilstrækkelig viden til at kunne lave en god tolkning af de her svar på individuelt niveau,« lyder det fra statsepidemiolog Anders Tegnell.

»Spørgsmålet er, hvad de her antistoffer betyder for, hvordan folk kan opføre sig, og hvad risikoen for individet og dets omgivelser er,« siger han.

/ritzau/TT