Svenskere hemmeligholder asyladresser efter ny brand

Svensk kommune holder adresserne på to kommende asylcentre hemmelige. Det sker efter de seneste dages brandattentater på asylcentre.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter flere brande på svenske asylcentre de seneste dage har Umeå Kommune valgt at hemmeligholde adresserne på to kommende asylcentre. Det oplyser TV-stationen SVT.

»Det er af hensyn til flygtningene, personale og alle de frivillige, der skal opholde sig i lokalerne,« siger Ewa Klingefors-Hedlund, kommunens socialdirektør, til den svenske TV-station.

Natten til tirsdag stod endnu et svensk asylcenter i flammer. Denne gang var det en bygning i Munkedal, det gik ud over. Flere end ti centre er blevet ødelagt af brande i år, og i de fleste tilfælde er der mistanke om ildspåsættelse.

Politiet oplyser, at ingen personer kom til skade ved tirsdagens brand, som opstod omkring klokken 04.00, men flammerne har gjort store skader på selve bygningen. Umeå Kommune har truffet beslutningen om at holde adresserne hemmelige efter de seneste dages brandattentater. Socialdirektør Ewa Klingefors-Hedlund erkender, at hemmeligholdelsen er en stakket frist.

»Vores fokus nu er at skabe tryghed og sikkerhed. Derefter er jeg godt klar over, at det ikke kan lade sig gøre at hemmeligholde det. Men vi vil give arbejdsro til dem, der arbejder på at gøre boligerne færdige,« siger hun til SVT.

Mens svenskernes plages af hærværk mod asylcentrene, fortsætter presset med at stige for at finde boliger til de mange flygtninge og migranter.

Alene i perioden 12-18 oktober søgte 9.179 personer asyl i Sverige, viser nye tal fra Migrationsverket.