Svenske medier: En af de dræbte i Herlev er bandeleder

Det var to unge mænd fra det svenske bandemiljø, der tirsdag blev skuddræbt i Herlev, skriver SVT. En af dem var angiveligt en lederskikkelse, som kort forinden havde forsøgt at forlade bandemiljøet.

To personer blev 25. juni dræbt ved højlys dag i Sennepshaven i Herlev. En tredje person i bilen slap uskadt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Øgendal

Tirsdagens likvidering af to unge mænd i Herlev har tilsyneladende forbindelse til det svenske bandemiljø.

Det skriver det svenske medie SVT.

Ifølge avisen er den ene dræbte en 23-årig svensk mand, som har haft en højtstående position i en bande med base i Stockholm-forstaden Rinkeby. Avisen Expressen oplyser, at han skulle have været en lederfigur i en lokal bande, der kaldes Shottaz.

Den anden dræbte er en 22-årig mand, som har tilhørt en lokal svensk undergruppe.

De dræbte befandt sig i en svensk indregistreret bil, som på billeder fra gerningsstedet ses med skudhuller i kølerhjelmen. Ofrene var tilsyneladende på vej ud fra en parkeringsplads, da de ukendte gerningsmænd ved 17-tiden åbnede ild.

Det kan tyde på, at den svenske bandeleder har forsøgt at forlade bandemiljøet, inden han blev dræbt. SVT skriver, at han har ansøgt om at få lov til at deltage i et afhopperprogram, der drives af den private svenske forening Fryshuset. Programmet hjælper personer, der vil ud af det kriminelle miljø.

Bandelederen ønskede ikke at deltage i politiets afhopperprogram, men hans ansøgning om at deltage i Fryshusets tilbud blev afvist med begrundelse i, at hans behov kunne varetages af politiets program.

De to mænd blev ramt af skud fra – formoder politiet – en pistol og en automatriffel. Mordene foregik i en indkørsel til en parkeringsplads foran boligblokkene ved Sennepshaven i Herlev.

Flere beboere så brudstykker af, hvad der skete, og de beretter om en sølvgrå Audi, der ræsede væk og senere blev fundet forladt ved Nærum.

Det danske politi har bekræftet, at de samarbejder med svensk politi om sagen, men onsdag eftermiddag kunne de endnu ikke bekræfte identiteten på de to dræbte personer.