Svenske koner får besked om mandens sexkøb

Politiet i Sverige er begyndt at sende anmeldelser om besøg hos prostituerede hjem til den anklagedes privatadresse. Det giver knas i ægteskabet.

De tider er forbi, hvor svenske mænd, der havde købt sex hos prostituerede, fik en diskret opringning eller et brev på arbejdspladsen fra politiet. Nu dumper brevet ind af brevsprækken derhjemme, og det giver ballade om IKEA-bordet.

- Det er en forbrydelse som alle andre. Sexkunder fortjener vel ingen særbehandling i forhold til andre, der overtræder loven, siger Ewa Carlenfors, der er gruppechef i Stockholm politis afdeling for kvindehandel, til Aftonbladet.

Siden 1999 har det været forbudt at købe sex i Sverige, og straffen kan være op til seks måneders fængsel. Hidtil har politiet været diskret, så en mistænkt ikke fik bøvl med familien oven i hatten. Men nu er det slut med at gå på listefødder, og det har givet grædende fruer i telefonen hos politiet, fortæller Carlenfors.

- De græder og er oprørte over, hvad der er sket. Vi har endda været ude for, at nogle har spurgt, om de kunne være med ved forhøret, siger hun.

- Den hårdeste straf for mændene er, at deres koner får besked om, hvad de har gjort, mener Ewa Carlenfors.

/ritzau/