Svenske elever jagede ulv ud af skolegården

En ulv, der huserer i en by nordøst for Örebro i Sverige, skal have taget livet af en hund og en kat.

ARKIVFOTO.En ulv gik tirsdag morgen ind i en skolegård, men eleverne på skolen lod sig ikke skræmme og jagede den væk. Fold sammen
Læs mere
Foto: VALERY HACHE

Svenske elever jagede tirsdag en ulv væk fra en skolegård i formiddagstimerne i Västmanland, skriver lokalavisen Bärgslagsbladet.

Ulven havde været nærgående over for flere personer i byen Kolsva, som ligger om godt 60 kilometer nordøst for Örebro. Den gik tirsdag morgen ind i en skolegård, men eleverne på skolen lod sig ikke skræmme.

»Eleverne skræmte ulven bort, og den flygtede. Siden har ingen set noget til den,« siger Gun-Marie Persson, som er en af Malmaskolans to rektorer.

Ifølge Bärgslagsbladet har skoleledelsen efter episoden sørget for, at der er flere voksne til stede i skolegården til at sørge for skoleelevernes sikkerhed, når de er ude i frikvartererne.

Ulven skal have taget livet af en hund og en kat i byen, og der er udstedt tilladelse til at skyde den.

I Norge meddelte Miljødirektoratet tirsdag, at en enkelt ulv står bag omkring en tredjedel af alle de registrerede rovvildtskader på får i Norge i år.

»Ulven har alene dræbt 225 får,« siger Miljødirektoratet.

I alt er 780 får blevet taget af rovdyr i år frem til den 1. august, viser den norske statistik.

Ulven, som alene har taget 225 får, huserede i området ved Hadeland/Toten. Det drejede sig om en ungulv, som havde krydset grænsen fra Sverige, og som har måttet bøde med livet.

/ritzau/NTB