Svenske aviser muligt terrormål

Svenske aviser øger sikkerheden efter ubekræftede forlydender om, at selvmordsbomber ville slå til mod avis.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere svenske aviser har skærpet sikkerheden i forlængelse af det mislykkede selvmordsattentat, der lørdag rystede Stockholm. Det oplyser den svenske mediehjemmeside Medievärlden.se.

Skridtet kommer efter, at det amerikanske nyhedsbureau AP har oplyst, at det faktiske mål for bombemandens angreb muligvis var en avisredaktion i den svenske hovedstad.

Tema: Stockholm-bomberen

Selvmordsbombemanden sprængte sig selv i luften på hjørnet af Drottninggatan og Bryggargatan midt i Stockholm. Hans bombe blev antageligt udløst før tiden.

Det skete få hundrede meter fra Svenska Dagbladets kontorer.

- Vi har gennemført visse skærpelser, når det gælder sikkerheden, siger Olof Brundin, informationschef for Schibsted-koncernen, der blandt andet ejer Svenska Dagbladet og Aftonbladet.

Sikkerheden er også skærpet på Aftonbladets kontorer i Stockholm.

Expressen har gjort det samme, oplyser avisens chefredaktør, Per-Anders Broberg.

- Vi har gennemført en række sikkerhedsforanstaltninger, dels efter at selvmordsbombemanden slog til i lørdags, dels efter AP-telegrammet om, at der var planer om at slå til mod en avisredaktion, siger Broberg til Medievärlden.se.

AP skriver, at en muslimsk hjemmeside, Shumokh al-Islam, tirsdag kunne meddele, at målet for selvmordsattentatet i Stockholm skulle have været en avisredaktion. Dog gik selvmordsbæltet af for tidligt, skriver hjemmesiden, der har forbindelse til al-Qaeda.

Ifølge Shumokh al-Islam bunder beslutningen om at slå til mod en svensk avisredaktion i, at svenske aviser har publiceret de danske Muhammedtegninger.

/ritzau/