Svenske anklagere er på vej med afgørelse i Assange-sag

En oversættelse af forhøret med WikiLeaks-bagmanden Julian Assange er snart klar, melder anklagemyndighed.

Afhøring af WikiLeaks-stifteren Julian Assange skal oversættes til svensk, før anklagemyndigheden kan tage stilling. Svenskerne har snart tygget sig igennem papirerne, lyder det. Reuters/Peter Nicholls Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Svenske anklagere er langsomt ved at tygge sig igennem en oversættelse af en afhøring af Julian Assange, som mistænkes for seksuelle overgreb i Sverige.

Efterforskere har modtaget hovedparten af oversættelsen, skriver den svenske anklagemyndighed i en pressemeddelelse onsdag.

Man afventer stadig en mindre del af teksten fra de sprogkyndige. Når den foreligger, vil man tage stilling til sagen, skriver det svenske nyhedsbureau TT.

Den australske WikiLeaks-stifter opholder sig på femte år på Ecuadors ambassade i London. Her søgte han tilflugt for at undgå udlevering til Sverige.

Reelt frygter Assange, at Sverige vil sende ham videre til USA, da han med omfattende afsløringer har løftet sløret for hemmelige dokumenter om USA's krige.

Under et besøg i Sverige i august 2010 blev Julian Assange mistænkt for overgreb på to kvinder. Han blev fængslet in absentia tre måneder senere.

Britisk politi har brugt meget store summer på overvågning af ambassaden i London.

/ritzau/